Reines guerreres

 • P.V.P. 118,75€ 125,00€
  5%
 • Prix du Club 93,75€
 • Quantité:
Partager
 • Professeur: DRA. IRENA CORDÓN I SOLÀ-SAGALÉS. Doctora en Història Antiga per la UAB. Postgrau i Màster en Egiptologia per la UAB. Llicenciada en Dret per la UB
 • Sessions: 5
 • Horaire: Divendres, del 09/02 al 09/03/2018, de 19 a 20’30h
 • Obtenir plus d’information

  Al llarg de les dinasties que formen l’Antic Egipte, es van viure períodes transcendentals en la història en molts aspectes, dels quals el no menys important fou l’excepcional prominència d’algunes dones reials en els afers d’Estat.

  Ja fos per l’absència del rei, la minoria d’edat o la incapacitació, titàniques dones reials com Meretneit, Ahhotep, Hatxepsut, Nefertiti o Cleòpatra VII adquiriren un protagonisme polític destacat, que no podem oblidar.

 • Programme

  Programa

  SESSIÓ 1: Meretneit, reina regent de la I Dinastia

  El per què de l’estudi de les dones de la reialesa egípcia? Problemàtiques i estudis realitzats sobre la dona a l’Antic Egipte. Context geogràfic i històric que va viure Meretneit. Filla del rei, Esposa del rei i Mare del rei. La seva tomba.

  SESSIÓ 2: La reina Ahhotep, la personificació del coratge

  Context geogràfic i històric. El “collar de mosques” i l’expulsió dels hicses. Ahhotep, la primera de tota una saga de dones poderoses. La seva tomba.

  SESSIÓ 3: Reina i faraó Hatxepsut

  Context històric i geogràfic: el període Tutmòsida i la naturalesa del Regne Nou. Genealogia. La transcendència de les dones reials de principis de la Dinastia XVIII. Reina, regent i coregent. Campanyes militars i activitat constructora i de reconstrucció.

  SESSIÓ 4: Nefertiti i l’Atonisme

  Nefertiti, esposa del faraó “heretge”. Paper de la Reina durant l’època d’Amarna. Anàlisi del famós bust de la reina, exposat avui dia al Neues Museu de Berlín.

  SESSIÓ 5: Cleòpatra VII, darrer faraó d’Egipte

  Pujada al tron de la Reina. Egipte i Roma. El mite d’una reina.

Produit ajouté au panier

Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation de cookies. Obtenir plus d’information.