Bàrcino, Ciutat i territori, de la fundació al Baix Imperi

 • P.V.P. 90,00€ 100,00€
  10%
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: PROF. CARME MIRÓ I ALAIX
 • Sessions: 4
 • Horaire: Dimarts, del 3/11 al 24/11, de 19 a 20'30h
 • Obtenir plus d’information

  La colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino va ser fundada per August l’any 10 aC. Bàrcino era una ciutat petita, amb planta irregular i una xarxa urbana ortogonal que seguia el patró de la centuriació del territori. Des de la seva fundació comptava amb una muralla, un aqüeducte, un sistema d’abastament d’aigua i de clavegueram molt ben planificat, ecològic i sostenible. Un temple dedicat a l’emperador August, habitatges i domus de les elits i diversos conjunts termals, tant públics com privats, completaven el panorama urbà. Bàrcino, amb una economia molt afavorida pel port i pels dos rius que emmarcaven el seu territori va arribar a ser un important centre polític i comercial.

 • Programme

  DIMARTS 3 DE NOVEMBRE
  Bàrcino, la colònia que fundà l’emperador Octavi August
  Fundació i evolució urbana de la ciutat. Territori i civitas. Vida i mort

  DIMARTS 10 DE NOVEMBRE
  Les muralles; tècniques de defensa
  Bàrcino va tenir, des de la seva fundació, una muralla que va ser reforçada a la segona meitat del segle III amb una altra, amb 76 torres i 4 portes.

  DIMARTS 17 DE NOVEMBRE
  El cicle de l’aigua a Bàrcino. Aqüeducte i termes
  Bàrcino va comptar, des de la seva fundació, amb un aqüeducte que menava aigua cap a la ciutat i suburbi. Parlarem del cicle de l’aigua a Bàrcino, aigües netes i aigües brutes. També de l’important nombre d’edificis termals.

  DIMARTS 24 DE NOVEMBRE
  L’hàbitat a la colònia: Domus i vil·les
  És important saber com vivien els habitants de Bàrcino, explicarem els diferents tipus d’habitatges documentats per l’arqueologia

Produit ajouté au panier

Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation de cookies. Obtenir plus d’information.