Ptolomeu, faraó d'Egipte. La descoberta del seu temple

Exposició temporal
PTOLOMEU, FARAÓ D'EGIPTE
LA DESCOBERTA DEL SEU TEMPLE

Descobriu l'Egipte ptolemaic arran d'una de les troballes més importants en la trajectòria investigadora de la Fundació Arqueològica Clos a Egipte: les restes d’un temple construït fa dos mil anys, durant el regnat del faraó Ptolomeu I (304-284 aC.), a la ciutat de Hut-nesut, antic nom de l’actual Sharuna.

L’exposició permet contemplar restitucions fidedignes de diferents parts del temple realitzades en impressions 3D així com una cinquantena d’obres de la col·lecció del museu amb què s’oferirà una visió general del període ptolemaic.

La mostra posa en valor el temple de Ptolomeu I i, alhora, dona a conèixer tant el projecte (antecedents i plantejament) com els primers resultats de la recerca, quinze anys de compromís amb els treballs d’investigació. El 2019 la Fundació Arqueològica Clos va reiniciar l’aventura de l’egiptòleg Nestor L´Hôte, el primer a esmentar –el 1838– l’existència d’un temple a Sharuna, del qual posteriorment se’n perdria el rastre. A Ptolomeu, faraó d'Egipte. La descoberta del seu temple aquest patrimoni recuperat pot ser admirat novament pels visitants.

  • Servei de visites guiades adreçades al públic en general el primer diumenge de cada mes de 12.30 a 13.30. Reserva aquí.
  • Visites especials el tercer divendres de cada mes a les 18.00, exclusives pel públic adult, places limitades. Reserva aquí.
  • Consulta el programa de cursos i d'activitats.