Dones i homes de l'antic Egipte

Exposició temporal
DONES I HOMES DE L'ANTIC EGIPTE

A partir d’una selecció d’obres del Museu Egipci de Barcelona, aquesta mostra proposa un recorregut al llarg de tres mil anys al costat d’aquells personatges que visqueren en el decurs dels diferents períodes de la dilatada història faraònica.

Dones i homes que ens han llegat representacions en forma d’estàtua, de relleu o de pintura parietal, on s’hi poden apreciar els seus trets corporals (fortament estereotipats, atès la rigidesa canònica de l’art egipci), la seva indumentària i, en nombroses de les obres, textos que ens proporcionen, en el millor dels casos, els seus noms i llurs títols associats a les tasques que dugueren a terme en vida.

D’aquí que, tant qui va ocupar una alta posició dins la denominada piràmide social egípcia, com qui va formar part de la seva ample i multitudinària base, tingui alguna cosa que aportar al coneixement sobre l’antic Egipte: camperols, servents, arquitectes, sacerdots, adoratrius, militars, escribes, administradors de temples, palaus o cases nobles… Individus anònims o amb nom propi, com ara Idy, Nuby, Huy, Meritites, Neferu, Amenhotep o Pentaur, els quals varen contribuir a crear i mantenir l’essència d’una civilització que –com cap altra– ha sabut perdurar en el temps i, amb ella, els seus protagonistes.

Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation de cookies. Obtenir plus d’information.