Els coptes, el testimoniatge singular dels cristians d'Egipte

 • P.V.P. 71,25€ 75,00€
  5%
 • Prix du Club 56,25€
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: Fra Jordi Cervera i Valls. Caputxí. Professor de Sagrada Escriptura a la Facultat de Teologia de Catalunya
 • Sessions: 3
 • Horaire: Dimarts, del 17/10 al 31/10/2017, de 19h a 20:30h
 • Obtenir plus d’information

  Els coptes són hereus d'una història apassionant i testimonis d'una identitat cristiana constantment provada.

  La sang dels seus nombrosos màrtirs els dóna personalitat, els seus visitadíssims monestirs enmig del desert els dóna profunditat, les seves esglésies plenes de fidels els dóna visibilitat, la memòria popular dels seus sants els dóna estímul.

 • Programme

  Sessió 1: Els orígens alexandrins de l'Església copta

  Alexandria esdevingué la primera metròpoli cristiana a Egipte vinculada a la predicació de sant Marc evangelista. Allí es fundà el Didaskalion (escola catequètica) a finals del segle II; d'allí sorgiren pensadors eximis com Orígenes, sant Ciril, sant Climent i sant Atanasi, pares de l'Església que sobresortiren per la qualitat teològica del seu pensament.

  Sessió 2: Els pares del desert

  Els deserts egipcis acolliren els primers eremites i monjos cristians: sant Antoni abat, sant Pau ermità, sant Menna, sant Pacomi, sant Macari, sant Moisès el Negre... Els monestirs que ells fundaren actualment estan plens de monjos que segueixen les seves petjades i els episodis de les seves vides continuen vius gràcies a l'obra dels Apotegmes dels pares del desert.

  Sessió 3: L'Església copta avui a Egipte i al món

  L'Església copta ha estat secularment marginada i perseguida. Posseeix una llarguíssima tradició martirial que arriba fins als nostres dies i que constitueix l'element més destacat de la seva identitat. A partir del segle xx ha gaudit d'una escletxa de tolerància que ha possibilitat la restauració de monestirs i la construcció d'esglésies que els ha permès una major visibilitat dins la societat egípcia.

Produit ajouté au panier