Els templers i les croades

 • P.V.P. 90,00€ 100,00€
  10%
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: DR. MANUEL CORDÓN. Doctor en Història Antiga
 • Sessions: 4
 • Horaire: Dijous, del 22/9 al 13/10/2016, de 19h a 20’30h
 • Obtenir plus d’information

  Després de la primera Croada, en què tingué lloc la conquesta de Jerusalem l’any 1099, es fundà un orde que tenia per missió protegir els pelegrins que visitessin Terra Santa i, tanmateix, la defensa dels territoris sants. Amb el temps, ampliaren la seva acció i participaren en la Reconquesta hispana, on arribaren a posseir nombrosos castells. També a França van rebre moltes ajudes, fins al punt de ser envejats i perseguits per la pròpia Monarquia, essent acusats de delictes diversos. Aquesta situació es perllongà fins que l’orde fou dissolt pel Papa de Roma, un cop havien transcorregut dos-cents anys de la seva constitució. A la imatge, el castell francès de Montsegur (País de Foix).

 • Programme

  22 DE SETEMBRE 2016 (DIJOUS)
  Origen dels templers
  Coneixerem els inicis de l’orde, explicant com un grup de nou cavallers, dirigits pel noble francès Hugo de Payens, varen decidir dedicar-se a la defensa dels pelegrins que anaven a Terra Santa.

  29 DE SETEMBRE 2016 (DIJOUS)
  Les Croades d’Orient
  Veurem com les vuit croades s’iniciaren l’any 1096, foren autoritzades pel papa Urbà II al Concili de Clermont (França), i acabaren el 1270.

  6 D'OCTUBRE 2016 (DIJOUS)
  La Reconquesta i la fundació d’altres ordes
  La Reconquesta i la fundació d’altres ordes. Als regnes ibèrics, durant la Reconquesta, sorgiren ordes semblants als templers, com la dels Hospitalaris, Calatrava i Montesa.

  13 D'OCTUBRE 2016 (DIJOUS)
  La foguera final i els enigmes que subsisteixen avui dia
  La foguera final i els enigmes que persisteixen avui dia. Quan el 1291 caigué Acre a mans musulmanes, començà el desprestigi de les ordes militars i les autoritats es plantejaren la dissolució.

Produit ajouté au panier