Faraons d’Egipte

 • P.V.P. 112,50€ 125,00€
  10%
Descompte del10% en vendes Online
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: Irene Cordón
 • Sessions: 5
 • Horaire: Divendres, del 14/11 al 12/12, de 19 a 20'30h
 • Obtenir plus d’information

  En el present curs pretenem fer un recorregut per part de la Història de l’antic Egipte (De la I a la XIX Dinastia) a partir de l’estudi, i anàlisi i del regnat de cinc faraons emblemàtics que marcaren un moment transcendental durant el període al qual van viure (Narmer, Quèops, Montuhotep II, Tutmosis III i Seti I). Examinarem els esdeveniments polítics que tingueren lloc sota els seus regnats, així com els diversos aspectes i possibles canvis religiosos, artístics i literaris.

 • Programme

  DIVENDRES 14 DE NOVEMBRE ( 2014)

  Narmer, primer faraó d’Egipte (Dinastia I). La formació de l’estat egipci i l’establiment de les bases d’un govern centralitzat. Memfis, capital d’Egipte.

  DIVENDRES 21 DE NOVEMBRE (2014)

  Quèops i la Gran piràmide de Guiza (Dinastia IV). Panorama històric. La construcció de la Gran Piràmide. La titulatura reial.

  DIVENDRES 28 DE NOVEMBRE (2014)

  Montuhotep II, príncep tebà i reunificador de les Dues Terres (Dinastia XI). Heracleopolitans versus tebans. Restabliment de l’autoritat reial. Activitat constructiva: l’imponent complex funerari a Deir el-Bahari.

   DIVENDRES 5 DE DESEMBRE (2014)

  Tutmosis III i les campanyes militars a Àsia (Dinastia XVIII).Política d’expansió cap a Àsia: la Batalla de Meggido. Egipte en el seu màxim apogeu. L’Estela Poètica: exaltació de Tutmosis III com un sobirà victoriós i dominador dels Nou Arcs. La “Sala del Jardí Botànic” dins del temple de Karnak.

  DIVENDRES 12 DE DESEMBRE (2014)

  Seti I, pare de Ramsés II (Dinastia XIX). Panorama històric. L’art durant el seu regnat: el temple d’Abidos; la tomba a la Vall dels Reis (KV17) i el seu temple funerari.

Produit ajouté au panier