Introducció a l’escriptura de l’antiga Mesopotàmia: el Cuneïforme

 • P.V.P. 100,00€
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: Dra. Agnès Garcia Ventura
 • Sessions: 4
 • Horaire: Dilluns, del 28/4 al 19/5/2014 de 19 a 20'30h
 • Obtenir plus d’information

  A la nostra societat escrivim i llegim constantment: a la feina, al carrer, a casa... Però sabem quin n’és l’origen? Sabem com funcionava el sistema d’escriptura més antic? Quines eren les llengües que s’usaven? I els suports? En aquest curs donarem resposta a aquestes qüestions amb una introducció a l’escriptura de l’antiga Mesopotàmia: el cuneïforme. En coneixerem el funcionament i aprendrem els fonaments del sumeri, la llengua més antiga testimoniada en aquesta escriptura.
  Les sessions constaran de teoria i pràctica. La pràctica consistirà, bàsicament, en la lectura d’inscripcions reials senzilles, de manera que en acabar el curs els alumnes podran identificar els signes més usats a en aquest tipus de textos. També es farà una pràctica d’escriptura sobre tauletes de fang que faran els mateixos alumnes.

 • Programme

  28 D'ABRIL 2014 (DILLUNS)
  Introducció a l’escriptura cuneïforme
  Marc geogràfic i cronològic. Evolució, estils i suports. Valors dels signes cuneïformes. Tipologia textual. Llengües del cuneïforme. Pràctica 1: el mètode de treball amb els textos.

  5 DE MAIG 2014 (DILLUNS)
  Introducció a la llengua sumèria
  Marc geogràfic i cronològic. Característiques bàsiques. Metodologia per l’aprenentatge del sumeri. Nocions bàsiques de sintaxi i gramàtica. Pràctica 2: els nombres en els textos cuneïformes.

  12 DE MAIG 2014 (DILLUNS)
  Les inscripcions reials
  Introducció. Estructura de les inscripcions reials. Presentació dels principals signes d’aquests textos. Pràctica 3: identificació de signes i traducció bàsica d’inscripcions reials.

  19 DE MAIG 2014 (DILLUNS)
  El cuneïforme avui + taller d’escriptura
  Els jaciments d’origen de les tauletes. Principals col•leccions de tauletes cuneïformes. Pràctica 4 : fer una tauleta de fang i escriure-hi com antics escribes.

Produit ajouté au panier