Jerusalem. Part I

 • P.V.P. 71,25€ 75,00€
  5%
 • Prix du Club 56,25€
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: FRA JORDI CERVERA I VALLS. Caputxí. Professor de Sagrada Escriptura a la Facultat de Teologia de Catalunya
 • Sessions: 2
 • Horaire: Dimecres, del 16/05 al 23/05/2018, de 19h a 21’15h
 • Obtenir plus d’information

  Jerusalem,ciutat captivadora que destil·la la vibració secular de pugnes i lluites, de pregàries i credos, de destruccions i reconstruccions. Ciutat històricament cobejada i conquerida pels grans imperis de torn. Els seus orígens i la seva agitada història del primer mil·lenni aC són al nostre abast mercès als relats bíblics de l’Antic Testament i algunes descobertes arqueològiques.

  Aquesta és la primera part d’una sèrie de cursos que la Fundació Arqueològica Clos dedica monogràficament a Jerusalem.

 • Programme

  Temari:

  Dels cananeus al rei David

  El rei David (1010-970 aC) conquerí la ciutat als jebuseus convertint-la en la capital del seu regne. Però tenim alguna referència anterior procedent d'Egipte: la principal són les cartes escrites en tauletes cuneïformes pel governador d’Urusalim (Jerusalem) al faraó de torn per demanar-li ajut, localitzades en els antics arxius reials d’El Amarna.

  De la ciutat de David al setge babiloni

  Amb els reis David i Salomó, la ciutat de Jerusalem i el seu regne tingueren un període de creixement. La construcció del primer temple convertí la ciutat en un aglutinant dels israelites i en l'admiració dels estrangers. Després de la mort de Salomó i la divisió del regne la ciutat continuà com a capital de Judà, assetjada sense èxit pels assiris, i després conquerida i destruïda pels babilonis.

  Del retorn de l'exili a Herodes el Gran

  La dominació persa permeté el retorn dels israelites exiliats, que reconstruïren les muralles de Jerusalem i reedificaren el temple. Després, els macedonis d'Alexandre el Gran conquerien la ciutat i exercien un domini abusiu que suscità la revolta dels macabeus i el període d'independència asmoneu. Posteriorment, els romans iniciaven el seu domini que tingué el punt àlgid amb la destrucció de la ciutat l'any 70 dC.

Produit ajouté au panier

Ce site utilise des cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’utilisation de cookies. Obtenir plus d’information.