L'Egipte faraònic i l'Israel bíblic (II)

 • P.V.P. 90,00€ 100,00€
  10%
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: FRA JORDI CERVERA I VALLS
 • Sessions: 4
 • Horaire: Divendres, del 16/10 al 6/11, de 19 a 20'30h
 • Obtenir plus d’information

  Proposem la continuació del curs “L’Egipte faraònic i l’Israel bíblic”. El Regne Nou egipci exhibeix el seu poder amb guarnicions estratègiques a les ciutats bíbliques de Meguidó i Bet-Shean; els reis israelites envien militars jueus i sacerdots a custodiar la frontera de la tercera cataracta (Elefantina); Egipte esdevé lloc de refugi i d’exili dels profetes bíblics; la diàspora jueva s’instal•la a Egipte (Alexandria).

 • Programme

  DIVENDRES 16 D'OCTUBRE

  Egipte al país d’Israel: Beit Shean, Meguidó

  Les excavacions arqueològiques a Beit Shean i Meguidó constaten una presència egípcia associada al faraó Tuthmosis III. La Bíblia corrobora la rellevància dels dos indrets ressenyant importants batalles (Meguidó) i la mort del rei Saül (Bet Shean).

  DIVENDRES 23 D'OCTUBRE

  Egipte i els reis israelites: Elefantina

  Excavacions a Elefantina, l’illot que hi ha davant d’Assuan, descobriren uns papirs escrits en arameu que narren la presència d’una guarnició israelita en el lloc, amb l’edificació d’un temple dedicat a Iahvè. Les aliances dels reis israelites amb els faraons explicades als llibres bíblics propiciarien aquesta presència.

  DIVENDRES 30 D'OCTUBRE

  Egipte i els profetes: exili de Jeremies

  Els llibres profètics mencionen Egipte com a lloc de refugi dels israelites. També denuncien la inconsistència dels pactes establerts amb els seus faraons per a combatre els babilonis. La desfeta de Jerusalem provocà un exili a Egipte que també arrossegà al profeta Jeremies.

  DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE

  La diàspora jueva a Egipte: Alexandria

  Alexandria es convertí en un dels centres culturals més rellevants de la diàspora jueva després de la destrucció de Jerusalem l’any 587 aC. Aquí es traduí la Septuaginta, la versió grega de l’Antic Testament hebreu. També cal situar la redacció del llibre bíblic de la Saviesa.

Produit ajouté au panier