Profetes d’Israel, profetes d’Egipte

 • P.V.P. 100,00€
 • Prix du Club 75,00€
🚩 CURS HÍBRID: PRESENCIAL O ONLINE, TU DECIDEIXES | 💻🖱 EN CAS DE QUE TRIÏS ONLINE, CAL QUE UN COP T'HAGIS MATRICULAT ENS ESCRIGUIS UN EMAIL A AQUESTA ADREÇA: club@museuegipci.com
Fin
 • Quantité:
Produit ajouté au panier
Partager
 • Professeur: PROF. PILAR CASALS MIRET. Llicenciada en Història, especialitat Història Antiga, UB. Diploma i Màster en Egiptologia, UAB. Graduada en Ciències Religioses, ISCREB
 • Sessions: 4
 • Horaire: Dilluns 8, 15, 22 i 29 de novembre, de 19.00 a 20.30
 • Obtenir plus d’information

  El poble d’Israel es troba en relació constant amb les civilitzacions del seu entorn, podent establir-hi connexions. La constatació de la presència de profetes entre els diferents pobles i la conservació d’oracles i profecies és reflex d’un substrat compartit, que fa de l’entorn un lloc més proper.

  Aquest curs, no només apassionant sinó també innovador per l'enfocament de la temàtica que s'hi planteja, ens aproximarà al món dels profetes en el poble d’Israel i en la civilització egípcia.

  I ho farem a través dels seus textos, primer presentant com es desplegà el profetisme en cadascun d’aquests dos pobles, per seguidament passar a veure’n les possibles connexions i, com no, també diferències.

  IMPORTANT:


  LES SESSIONS ES REALITZARAN SIMULTÀNIAMENT EN MODALITAT PRESENCIAL I VIRTUAL.

  En cas de que optis pel format ONLINE, un cop t'hagis matriculat cal que ens escriguis un email a: club@museuegipci.com

  Aquest pas és indispensable per tal de que t'enviem les instruccions pertinents perquè et puguis connectar i seguir el curs ONLINE.

 • Programme

  PROGRAMA DEL CURS

  SESSIÓ I: Introducció
  Presentació del profetisme en el context històric del Llevant Mediterrani.

  SESSIÓ II: Profetes d’Israel
  El profetisme en el marc del poble d’Israel es desenvolupa a partir del s. XI aC. En la Bíblia es conserva el missatge d’alguns d’ells, a través del qual es pot conèixer la vivència del poble i les dificultats amb les que els seus habitants es van trobar.

  SESSIÓ III: Profetes d’Egipte
  Dels textos egipcis conservats, se n’han trobat de caràcter profètic i oracular, contribuint el seu estudi, a un millor coneixement de la història d’Egipte. En la terra nilòtica, els encarregats de pronunciar oracles estaven vinculats a l’àmbit sacerdotal.

  SESSIÓ IV: Profetes d’Israel, profetes d’Egipte
  Alguns autors han volgut veure l’origen del profetisme en el moviment oracular egipci. Però, fins a quin punt hi ha connexió entre ambdues concepcions de profetisme? Es pot establir algun tipus de correspondència?

  Imatge il·lustrativa del curs:
  El profeta Isaïes, de Miquel Àngel.
  Capella Sixtina, Vaticà.

Produit ajouté au panier