Tassos, l’illa del marbre blanc

 • P.V.P. 100,00€
 • Precio Club 75,00€
🚩 CURS HÍBRID: PRESENCIAL O ONLINE, TU DECIDEIXES | 💻🖱 EN CAS DE QUE TRIÏS ONLINE, CAL QUE UN COP T'HAGIS MATRICULAT ENS ESCRIGUIS UN EMAIL A AQUESTA ADREÇA: club@museuegipci.com
Finalizado
 • Cantidad:
Añadir al carrito
 • Producto añadido al carrito de compra
 • Comprar »
Compartir
 • Temática: Arqueología
 • Tipo de actividad: Curso
 • Profesor: DRA. Mª TERESA MAGADÁN. Doctora en Història Antiga, especialista en Arqueologia grega
 • Sesiones: 4
 • Horario: Divendres 8, 15, 22 i 29 d'octubre, de 19.00 a 20.30
 • Más información

  Prosseguim el nostre fascinant, i exhaustiu, periple per les ïlles gregues. En aquesta ocasió, li toca el torn a Tassos.

  El seu nom va associat íntimament al material que la va fer famosa en el món antic: el marbre. Un marbre que va encisar especialment als monarques hel·lenístics i als emperadors romans per la seva qualitat i bellesa.

  Situada en el camí insular que enllaça Àsia amb Europa, l’illa va saber explotar ben aviat la seva posició estratègica i el seus recursos naturals. Colonitzada per l’illa de Paros cap el s VII aC, amb la participació del poeta Arquíloc, va viure un període de prosperitat fins que els esdeveniments de la guerra del Peloponès i l’expansió macedònica la van sotmetre a potències externes.

  L’ocupació romana, en canvi, va suposar una nova etapa de creixement econòmic. Tot això ho tractarem a fons en aquest curs, que com sempre vol apropar al públic actual la història d’illes poc conegudes però determinants en la història de Grècia.

  IMPORTANT:


  LES SESSIONS ES REALITZARAN SIMULTÀNIAMENT EN MODALITAT PRESENCIAL I VIRTUAL.

  En cas de que optis pel format ONLINE, un cop t'hagis matriculat cal que ens escriguis un email a: club@museuegipci.com

  Aquest pas és indispensable per tal de que t'enviem les instruccions pertinents perquè et puguis connectar i seguir el curs ONLINE.

 • Programa

  PROGRAMA DEL CURS

  SESSIÓ I: Tassos, una illa verda enmig del blau

  Introducció geogràfica. Topografia. Vegetació. Recursos: pedreres de marbre i mines d’or. Mitologia i llegendes associades a l’illa. Història de les excavacions. Els primers pobladors i l’arribada del Neolític.

  SESSIÓ II: Neolític i Edat del Bronze

  Les comunitats neolítiques i de l’Edat del Bronze. L’explotació del marbre. Les relacions amb Tràcia i les illes de l’Egeu. La posició de Tassos al final de l’edat de Bronze. Els contactes amb els fenicis i el comerç dels metalls.

  SESSIÓ III: De la colonització de Paros a l’ocupació macedònica

  La colonització de Paros: fonts literàries i arqueològiques. El paper de la família d’Arquíloc. Els nuclis urbans d’època arcaica i clàssica. Temples i santuaris. L’explotació de les mines d’or. Els esdeveniments de la guerra del Peloponès: el conflicte amb Atenes. La conquesta macedònica en època de Filip II.

  SESSIÓ IV: Època hel·lenística i romana

  El domini macedònic. La ocupació romana. L’explotació del marbre i de les mines d’or en època hel·lenística i romana. Extracció, transport, preus i distribució del marbre en època imperial. Monuments i objectes d’art fabricats en marbre de Tassos. L’arribada del cristianisme. Les basíliques paleocristianes.

Añadir al carrito

Este sitio web utiliza cookies. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. Obtener más información .